Over mij

Hi,
Mijn naam is Esmée en ik ben 19 jaar. Ik volg een opleiding tot banketbakker op het Noorderpoortcollege in de Euroborg in Groningen. 
Vanaf dat ik mijn eerste dingen bakte samen met mijn moeder was ik al gek op bakken. Ik heb zelfs vroeger ook al geroepen dat ik banketbakker wilde worden zonder dat ik exact wist wat dat precies inhield. Natuurlijk wilde ik daarna ook nog andere dingen worden zoals stewardess en mode-ontwerpster. Uiteindelijk realiseerde ik me dat ik bakken en decoreren van baksels veel leuker vond, en er meer mijn creativiteit in kwijt kon dan in het ontwerpen van mode.
En nu, 19 lentes jong heb ik mijn opleiding bijna afgerond (juli 2013 ben ik klaar) en ik heb zelfs een prijs gewonnen. Ik ben 3e geworden bij de jeugdvakwedstrijden in de categorie niveau 2 banketbakker van het noorden.
In het schooljaar van  2011/2012 heb ik stage gelopen  bij banketbakkerij de Korenbloem in Sneek.
Het is een erg leuk en goed leerbedrijf waar ik gezellige collega's had van wie ik veel heb geleerd.
In het schooljaar 2012/2013 heb ik bij twee bedrijven stage gelopen. Van september t/m december bij huize patisserie Rodenburg in Haren. Helaas had ik hier een slechte ervaring en ben ik vertrokken. Vlak voor de kerst ben ik bij Banketbakkerij Salverda in Leeuwarden begonnen. Hier heb ik een supertijd gehad!

Een van mijn grootste hobby's is dan ook uiteraard bakken. Ook houd ik erg van dansen en vind ik het leuk om mijn kamer te herinrichten en decoreren. 
Ik vind Martha Stewart een erg interessante vrouw en zou haar graag eens willen ontmoeten. Het zou me erg leuk lijken om de Nederlandse Martha Stewart te worden en ook een eigen televisieprogramma te hebben maar dat is wel erg hoog gegrepen haha.
Laura Vitale is ook een groot voorbeeld voor me. Ze is een prachtige vrouw die geweldig kan koken met een superleuk en vrolijk karakter. 

Ik hoop dat jullie hierbij genoeg over mij te weten zijn gekomen.

Als je nog vragen hebt over mij of over andere dingen, stel ze gerust in de comments of stuur een mailtje naar essusweets@hotmail.com en ik reageer zo snel mogelijk.


- Essusweets op Twitter
- Essusweets op Facebook


Liefs,
Esmée