zondag 8 april 2012

Cupcakes

Vanmiddag ging ik mini-cupcakes bakken omdat we tweede paasdag een brunch/high tea gaan houden en mini-cupcakes zijn dan perfect om te serveren. Ik heb de smaken vanille, chocolade en appel kaneel gemaakt. Ik had nog veel beslag over, dus heb nog wat normale cupcakes gemaakt. Ook heb ik nog wat beslag in mijn nieuwe rose mold gedaan om deze te testen. De cakejes zijn goed gelukt alleen ik denk dat die mold tóch beter is om bavaroises en crèmegebakjes in te maken. Terug naar de cupcakes. Ik had zin om een paar te versieren.
Dit piraatje herken je vast wel. Het is hetzelfde gedecoreerd als mijn boltaartje van laatst.
Ik wilde ook graag iets met bloemetjes doen. het quilten lukte nog niet echt goed. Misschien moet ik dit voortaan direct doen wanneer ik mijn stukje fondant uitgerold heb en niet wanneer de cupcake al bekleed is. Ik heb het witte en twee kleine bloemetjes gedust met parelmoer.
Ik ben gék op mijn petunia cutter+veiner. Ik heb hem nu een halfjaar en vind het echt een superleuk bloemetje. als het goed is kun je ook andere vijf-bladerige bloemetjes in de veiner doen, maar heb dit nog niet geprobeerd. De petunia heb ik gedust met goud.
Deze cupcake vind ik zelf het minst mooi gedecoreerd. Dit komt waarschijnlijk door de kleurstelling. als het groen wit geweest was, was hij vast veel mooier geweest. Ik denk dat ik ook maar een sugarpastegun aan ga schaffen. De gun perst mooie sliertjes, dus hoef je zelf niet meer te rollen, superhandig!

Liefs,
Esmée

1 opmerking:

  1. Dag dames! Ik kreeg jullie briefje in Sneek, leuk dat jullie eigen cupcakes maken. Mocht ik een taart nodig hebben kan ik bij jullie terecht. Groetjes My

    BeantwoordenVerwijderen