hallo lieve lezers.
Ik heb voor jullie een recept opgezocht voor een basiscrème. Crème is ideaal om een taart mee te vullen, cupcakes op te spuiten of ander gebak mee te decoreren/vullen. Deze crème wordt door veel bakkerijen gebruikt voor hun producten. Ik geef je een basisrecept van waaruit je verschillende variaties kunt maken.
Ik heb voor jullie een recept opgezocht voor een basiscrème. Crème is ideaal om een taart mee te vullen, cupcakes op te spuiten of ander gebak mee te decoreren/vullen. Deze crème wordt door veel bakkerijen gebruikt voor hun producten. Ik geef je een basisrecept van waaruit je verschillende variaties kunt maken.
Recept:
70 gram instant gele roompoeder (bijv, funcakes of dr.oetker)
180 gram vocht (basisrecept: water)
60 gram poedersuiker
250 gram boter
Werkwijze:
1. Voeg het vocht bij de instant gele roompoeder en klop dit goed door met een garde. Het beste is om dit ca. 5 minuten op te kloppen met een elektrische mixer. laat dit hierna rusten.
2. Klop de boter licht en luchtig met de poedersuiker met een elektrische mixer. De boter moet lichtgelig, bijna wit van kleur zijn.
3. Voeg eetlepel voor eetlepel de gele room toe aan de boter en klop goed door.
4. Wanneer alle gele room is toegevoegd, de crème nog ca. 5 minuten goed opkloppen.
Variaties:
Aardbeien/bosvruchten/abrikozen/citroen(lemoncurd) crème - vervang 30 gram vocht voor 50-75 gram jam naar smaak. Laat in dit recept de poedersuiker weg.
Chocoladecrème - voeg 100g gesmolten afgekoelde chocolade naar keuze toe aan de crème. Een paar theelepeltjes cacaopoeder kan ook een gewenst effect geven, voeg hieraan eventueel extra poedersuiker toe.
Champagnecrème - vervang het water door champagne. voeg eventueel meer poedersuiker toe omdat champagne een iets zurige smaak aan de crème kan geven.
Caramelcrème - voeg 50-100 gram gesmolten, afgekoelde caramelblokjes toe aan de crème. Laat in dit recept de poedersuiker weg.
Rumcrème - voeg een theelepel rumaroma (dr.oetker) toe aan de crème of vervang het vocht door echte rum
Fruitige crème - vervang het vocht door dezelfde hoeveelheid vruchtensap. bijvoorbeeld sinaasappelsap(vers), mango sap, tropische vruchtensap etc.
edit: aan deze botercrème kun je natuurlijk ook allerlei smaakstoffen toevoegen. bijvoorbeeld die van lorann of patidess.
Heb je vragen over andere mogelijke smaken?
Stel je vraag in de comments en ik beantwoord deze zo snel mogelijk.
Liefs,
Esmée
leuke blog!
BeantwoordenVerwijderenelkaar volgen?
www.linlicious-style.nl